Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, kremowy i niezwykle prosty - same zalety :)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1402
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18656
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1402
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5905
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8865
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18656
Składniki
Spód: Ciasteczka kruszę lub blenduję, masło roztapiam. Do masła dodaję zmielone ciasteczka i dokładnie mieszam. Dno tortownicy 24-26 cm wykładam papierem do pieczenia i wsypuję ciasteczka wymieszane z masłem. Rozprowadzam na całym dnie i dociskam. Tortownicę wstawiam do lodówki.
Masa serowa: Wszystkie składniki na masę serową umieszczam w mikserze i miksuję na niskich obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto wylewam do tortownicy. Całość piekę w 160 stopniach przez 75 minut. Następnie wyłączam piekarnik i zostawiam zamknięty z sernikiem w środku przez kolejne 15-20 minut. Następnie sernik odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Do sernika nie dodaje się mąki ziemniaczanej, budyniu ani kaszy. Sernik najlepszy jest na drugi dzień. Smacznego