Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zostało mi pół puszki masy makowej i dostałam wiaderko twarogu prosto z Polski. Z dnia na dzień miałam zrobić pyszne ciasto. I coż innego mogłam zrobić jak nie sernik? A masa makowa zastąpiła ciasto/ciastka. Był mięciutki i delikatny, a masa makowa chrupała migdałami i wiórkami kokosowymi.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3730
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3803
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 373
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 688
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia.
Masę makową wymieszać z jajkami, migdałami i wiórkami kokosowymi. Wyłożyć na spód tortownicy, wyrównać powierzchnię. Piec ok. 15 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Twaróg zmiksować z jajkami i cukrem, na koniec dodać proszek budyniowy. Wylać na upieczony spód makowy. Piec kolejne 50-55 minut. Ostudzić.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wylać na wierzch sernika. Posypać płatkami migdałowymi. Smacznego :)