Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 547 Ocena: 7592
Dodano: 20.07.2019
Odsłon: 3266
> 6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
przygotowanie masy serowej;
Galaretki należy rozpuścić w 250 ml. wrzątku i dokładnie wymieszać. Odstawić do wystudzenia.
Żelatynę zalać odrobina zimnej wody, to znaczy w takiej ilości, aby ją zakryła. Odstawić na kilka minut, następnie dolać kilka łyżek wrzątku i dokładnie wymieszać.
Do misy miksera wlać mleko kokosowe, dodać ser biały, cukier puder wystudzone galaretki i żelatynę. Wymieszać na niskich obrotach.
Masę sernikową wylać na tortownicę w całości pokrytą folią spożywczą.
Umieścić w lodówce najlepiej na całą noc.
przygotowanie galaretki z czereśni;
Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, odstawić na kilka minut aby napęczniała.
Dżem umieścić w rondelku i lekko podgrzać. Do napęczniałej żelatyny wlać kilka łyżek wrzątku, wymieszać dokładni i połączyć z ciepłym dżemem.
Wystudzić i wylać na zimny sernik. Potrzymać w lodówce ok. pół godziny.
Po tym czasie można śmiało kroić i delektować się pysznym deserem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

KulinarnaChwila 25 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
pyszotka:)2 Kto głosował? | Odpowiedz

Honorata27 23 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Pysznie wygląda :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

kuchmariola63 21 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszny :)3 Kto głosował? | Odpowiedz

ErJot 20 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Zapowiada się bardzo apetycznie:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 20 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Ale pięknie wygląda:)3 Kto głosował? | Odpowiedz

GREGORHSPEED 20 lipca 2019Zgłoś do usunięcia
Przepięknie pyszne <33 Kto głosował? | Odpowiedz