Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty sernik zatopiony w ciemnym cieście. Sernik wyszedł miękki i pyszny.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 33
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 352
Składniki
murzynek-W garnku, wymieszać cukier z kakao i wodą.Wstawić na piec, podgrzewać dodać masło i chwilkę zagotować. Odstawić do przestudzenia. Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem waniliowym. Żółtka dodać do polewy, zmiksować. Przesiać tam mąkę z proszkiem i zmiksować. Porcjami dodawać pianę i delikatnie wkręcić w ciasto. Wylać na blaszkę 30x40, wyłożoną papierem do pieczenia.
masa serowa-Żółtka utrzeć z 1 szklanką cukru. Dodawać porcjami ser, jogurt i zmiksować.Przesiać tutaj budynie i zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli potem pozostałym cukrem. Porcjami wkręcać w sernik.Masę wykładać, pasami w ciasto.
Piec w 175 * ok. 1 godz. Przykryć papierem i dopiec z 15 min. Po przestygnięciu, oprószyć cukrem pudrem. Kroić aż stężeje.