Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki sernik ze śliwkami na owsianym spodzie.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 864
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5880
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9708
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 331
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 864
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5880
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9708
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 331
Składniki
Tortownica 18 cm. Spód. Wszystkie składniki miksujemy i masą wylepiamy spód tortownicy. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Ser miksujemy z kremówką, cukrem, proszkiem budyniowym, i skórką z limonki. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy tylko do połączenia się składników. Masę serową wylewamy na spód.
Pozbawione pestek śliwki kroimy w plastry i koliście układamy na serniku.
Sernik pieczemy w 160 C przez 60 minut, potem możemy zwiększyć do 170 i piec jeszcze kilka , kilkanaście minut. Sernik doskonale smakuje z musem żurawinowym.