Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki sernik ze śliwkami na owsianym spodzie.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18040
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 18040
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9499
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2070
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4073
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 673
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 338
Składniki
Tortownica 18 cm. Spód. Wszystkie składniki miksujemy i masą wylepiamy spód tortownicy. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.
Ser miksujemy z kremówką, cukrem, proszkiem budyniowym, i skórką z limonki. Następnie dodajemy po jednym jajku i miksujemy tylko do połączenia się składników. Masę serową wylewamy na spód.
Pozbawione pestek śliwki kroimy w plastry i koliście układamy na serniku.
Sernik pieczemy w 160 C przez 60 minut, potem możemy zwiększyć do 170 i piec jeszcze kilka , kilkanaście minut. Sernik doskonale smakuje z musem żurawinowym.