Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny sernik nie tylko na święta
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12275
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6960
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12275
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6960
Składniki
Miękkie masło utrzyj do białości z cukrem, ucierając dodaj po jednym żółtku, a następnie po łyżce mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj ubitą pianę z białek wymieszaj.
Żółtka utrzyj z cukrem, dodaj wystudzone i rozpuszczone masło, ser, proszek, mąkę, sok z cytryny oraz pianę . Wymieszaj.
Blachę o wymiarach 26x35 wyłóż papierem do pieczenia i wyłóż ciasto, i masę serową, wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Piec około godziny, białka ubij z cukrem dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj, dwadzieścia minut przed końcem pieczenia sernik posmaruj ubitą pianą . Piec do złotego koloru.