Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki i bardzo prosty w przyrządzeniu lekki sernik owocowy :)
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17185
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 58
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 124
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 17185
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 393
Jeżeli chcecie zaskoczyć swoich gości nietuzinkowym deserem, proponuję przygo...
Odsłon: 58
Na jesienny podwieczorek do ciepłej herbatki idealnie wpasują się szyszki, tr...
Odsłon: 124
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 168
Składniki
Galaretki truskawkowe rozpuścić w szklance gorącej wody, pozostawić do ostygnięcia, jednak nie do stężenia. <br /><br />
Mleko ubić mikserem na puszystą masę, dodać rozpuszczone galaretki.
Blaszkę o wymiarach 26 cm wyłożyć biszkoptami, na to wylać masę. Wstawić do lodówki na około pół godziny do czasu zastygnięcia.
Pozostałe dwie galaretki niebieskie rozpuścić w trzech szklankach gorącej wody, ostudzić. Gdy już będzie powoli tężeć wylać na piankę. Udekorować owocami, ja użyłam borówek. Również można użyć innych smaków galaretek.