Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny na upalne dni. Najlepiej smakuje z sezonowymi owocami.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2956
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 121
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 59
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2956
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 121
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 59
Składniki
spód; 16 jasnych i słodkich herbatników 100 g. masła Masło roztopić i wymieszać z dobrze pokruszonymi ciasteczkami. Powstanie mokry piasek. Wyłożyć dno blachy, uprzednio wyłożone papierem do pieczenia. masa serowa; 500 ml. śmietanki 30% 600 g. sera białego z wiaderka 3 łyżki żelatyny 1 szklanka cukru pudru Żelatynę zalewamy zimną wodą, w takiej ilości aby tylko jązakryła. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie kładziemy na małym ogniu i rozpuszczamy. Nie dopuszczamy do zagotowania, gdyż żelatyna straci swoje właściwości. Śmietankę miksujemy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy stopniowo ser biały i rozpuszczoną zimną ! żelatynę. Żelatynę musimy najpierw zahartować i dodać do niej trochę ubitej śmietanki. Masę serową wylewamy na spód z ciastek. galaretka; 2 galaretki krystaliczne 1/2 kg truskawek. Galaretki rozpuszczamy w/g przepisu na opakowaniu, jednak w mniejszej ilości wody, o 1/2 szklanki. Pokrojone truskawki układamy na masie z sera i zalewamy tężejącą galaretką. Ciasto umieszczamy w chłodnym miejscu, aby stężało.