Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owocowy sernik na zimno z galaretką - idealny na lato
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7567
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 202
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2363
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 525
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7567
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 202
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2363
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 525
Składniki
Połowę brzoskwiń kroimy na kawałki. Do miski wrzucamy masę serową, cukier i brzoskwinie.
Przygotować galaretki zgodnie z instrukcją na opakowaniu odejmując 50 ml wody. W 1 misce 2 galaretki w 2 jedną do zalania owoców (tej 2 nie wstawiam do lodówki, żeby za szybko nie stężała). Po przygotowaniu przelać galaretkę do czystej miski w celu szybszego ostudzenia i odstawić.
Miskę z 2 galaretkami dodaję do masy serowej. Wykładam dno formy biszkoptami lub gotowym biszkoptem. Wylewam masę serową. Wstawiam do stężenia.
Stężały sernik ozdabiam owocami i zalewam pozostałą galaretką. Ponownie odstawiam do stężenia. Smacznego !