Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik w przygotowaniu ekspresowy, bo w kilka minut jest gotowy. Tylko, nie od razu go zjadamy, bo do zastygnięcia, na kilka godzin odstawiamy. Jeśli za borówkami amerykańskimi nie przepadacie, to swoich ulubionych owoców do masy dokładacie. Polecam szczególnie, dla tych, co nie lubią pieczenia i długiego w kuchni siedzenia.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19881
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3020
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4210
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3922
Przepis dnia
Placuszki twarogowe z rodzynkami to pyszne danie na słodko, które wywodzi się...
Odsłon: 19881
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 3020
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 4210
Składniki
W rondelku podgrzewamy mleczko kokosowe, dodajemy żelatynę fix, cukier puder i całość dokładnie miksujemy. Mleczko lekko studzimy. Do miksera przekładamy ser, dodajemy przygotowane mleczko kokosowe i całość miksujemy ok. 1,5 min. Masę przelewamy do tortownicy, dodajemy 200 g borówek, mieszamy i wyrównujemy wierzch. Pozostałe borówki układamy na wierzch sernika, a garść zostawiamy do dekoracji. Sernik oprószamy mielonym karmelem i wanilią. Przekładamy do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia, najlepiej na noc, żeby nie kusił, zanim dobrze zastygnie. Rada: jeśli nie macie cukru pudru z wanilią, wystarczy użyć zwykłego, i dodać ziarenek, z połowy laski wanilii.