Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Sernik w przygotowaniu ekspresowy, bo w kilka minut jest gotowy. Tylko, nie od razu go zjadamy, bo do zastygnięcia, na kilka godzin odstawiamy. Jeśli za borówkami amerykańskimi nie przepadacie, to swoich ulubionych owoców do masy dokładacie. Polecam szczególnie, dla tych, co nie lubią pieczenia i długiego w kuchni siedzenia.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39152
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9259
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 39152
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 405
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 174
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9259
Składniki
W rondelku podgrzewamy mleczko kokosowe, dodajemy żelatynę fix, cukier puder i całość dokładnie miksujemy. Mleczko lekko studzimy. Do miksera przekładamy ser, dodajemy przygotowane mleczko kokosowe i całość miksujemy ok. 1,5 min. Masę przelewamy do tortownicy, dodajemy 200 g borówek, mieszamy i wyrównujemy wierzch. Pozostałe borówki układamy na wierzch sernika, a garść zostawiamy do dekoracji. Sernik oprószamy mielonym karmelem i wanilią. Przekładamy do lodówki na kilka godzin do zastygnięcia, najlepiej na noc, żeby nie kusił, zanim dobrze zastygnie. Rada: jeśli nie macie cukru pudru z wanilią, wystarczy użyć zwykłego, i dodać ziarenek, z połowy laski wanilii.