Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i łatwy sernik na zimno z ciasteczkowym spodem :)
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17633
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1771
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15270
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5060
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9010
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17633
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1771
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15270
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5060
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9010
Składniki
Spód: Herbatniki mielimy za pomocą blendera, wlewamy zimne masło. Dokładnie mieszamy i wykładamy na spód tortownicy. Dokładnie ugniatamy. Wstawiamy do lodówki. Ser: Galaretki rozpuszczamy w szklance wody. Odstawiamy do wystudzenia. Gdy zaczną tężeć mieszamy z serem za pomocą miksera lub trzepaczki. Można dosłodzić cukrem pudrem wg uznania. Połowę serowej masy wykładamy na spód i wyrównujemy. Banany obieramy, obcinamy końcówki i układamy na masie serowej. Drugą część masy mieszamy z kakao i wylewamy na banany,wyrównujemy. Czekoladę ścieramy na tarce i posypujemy na wierzch naszego sernika. Chowamy do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego :) Przepis na tortownicę o śr. 22 cm.