Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z kawałkami słodkiej brzoskwini i musem truskawkowym na spodzie z ciastek.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113040
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 753
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 570
Składniki
UWAGI. Użyłam twarogu półtłustego i sama go zmieliłam, ale śmiało możecie dać gotowy z wiaderka. A syrop z puszki po brzoskwiniach możecie pominąć i galaretki zagotować w wodzie. Truskawki możecie zastąpić innym owocem i mogą one być mrożone, tylko należy wylać nadmiar soku po rozmrożeniu.
spód Ciastka kruszymy i mieszamy dokładnie z masłem. Spód formy (26) wykładamy papierem do pieczenia, boki lekko natłuszczamy. Formujemy spód z ciastek i chowamy formę do lodówki.
masa serowa Brzoskwinie blendujemy. Ja niewielką ilość pokroiłam na drobno, aby były większe kawałki owoców w masie. Jeśli wybraliście brzoskwinie z puszki to syrop odlewamy do garnuszka, gdzie będą przygotowywane galaretki cytrynowe. Gotujemy syrop z brzoskwiń lub 500 ml wody i wsypujemy 2 galaretki cytrynowe. Gotową studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Do twarogu dodajemy ubitą śmietankę, brzoskwinie i ostudzoną galaretkę. Wszystko dokładnie miksujemy do połączenia. Gotową masę wylewamy na schłodzony spód i wstawiamy do lodówki.
mus truskawkowy Gotujemy 500 ml wody, rozpuszczamy galaretki i studzimy. Truskawki blendujemy i dodajemy do jeszcze ciepłej galaretki. Całkowicie ostygnięty mus wylewamy na stężałą masę serową i chłodzimy sernik całą noc w lodówce.