Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i łatwy deser
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 663
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12401
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 663
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12401
Składniki
Na okrągłej blasze ułożyłam biszkopty. Do syropu z brzoskwiń dodałam szklankę wody, podgrzałam- rozpuściłam w tym 6 łyżeczek żelatyny i galaretkę agrestową. Gdy płyn będzie jeszcze ciepły, energicznie wymieszałam go z serkami homo- naturalnymi. Właściwie od razu masa zacznie tężeć i część przelałam na biszkopty- ułożyłam brzoskwinie i wylałam resztę masy. Wstawiłam do lodówki. Otworzyłam puszkę z jeżynami- sok podgrzałam- można użyć mrożonych- one też puszczą sok, wtedy można dodać cukru. W soku jeżynowym rozpuściłam 2 łyżeczki żelatyny. Gdy ostygnie wylałam go na masę z serków i ułożyłam jeżyny. Teraz trzeba chwile poczekać, aż deser stężeje w lodówce. Smacznego :)