Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i łatwy deser
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 580
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1348
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1247
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 580
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1348
Składniki
Na okrągłej blasze ułożyłam biszkopty. Do syropu z brzoskwiń dodałam szklankę wody, podgrzałam- rozpuściłam w tym 6 łyżeczek żelatyny i galaretkę agrestową. Gdy płyn będzie jeszcze ciepły, energicznie wymieszałam go z serkami homo- naturalnymi. Właściwie od razu masa zacznie tężeć i część przelałam na biszkopty- ułożyłam brzoskwinie i wylałam resztę masy. Wstawiłam do lodówki. Otworzyłam puszkę z jeżynami- sok podgrzałam- można użyć mrożonych- one też puszczą sok, wtedy można dodać cukru. W soku jeżynowym rozpuściłam 2 łyżeczki żelatyny. Gdy ostygnie wylałam go na masę z serków i ułożyłam jeżyny. Teraz trzeba chwile poczekać, aż deser stężeje w lodówce. Smacznego :)