Do góry

Desery Przepis na:

Sernik na zimno z jeżynami.

Sernik na zimno z jeżynami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 26215

Dodano:

Odsłon: 291

Sernik na zimno z jeżynami zrobiony ba bazie serka mascarpone, galaretek owocowych i owoców jeżyn.

Składniki

  • serek mascarpone 250 g
  • galaretka krystaliczna 2 szt.
  • galaretka wiśniowa 1 szt.
  • owoce jeżyn
  • herbatniki 6 szt.
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Sernik na zimno z jeżynami.

Przygotowanie

  1. Sernik był zrobiony w pojemniku po lodach (litrowe). Jako pierwszą warstwę w pojemniku jest wylanie ostudzonej galaretki krystalicznej (200 ml) oraz ułożenie na niej owoców. Wstawiamy do lodówki żeby galaretka stężała. W między czasie rozpuszczamy wiśniową galaretkę w 200 ml wrzącej wody. Ostudzoną galaretkę wlewamy do pojemnika z wcześniej wlaną galaretką krystaliczną na której były ułożone owoce. Ponownie wstawiamy do lodówki żeby galaretka stężała. Rozrabiamy kolejną galaretkę krystaliczną i gdy będzie zimna, mieszamy z serkiem mascarpone, najlepiej zmiksować. Tak przygotowaną masę serową wylewamy na stężałe galaretki w pojemniku. Na wierzch układamy herbatniki. Całość przykrywamy i wstawiamy do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjmujemy sernik z pojemnika, kroimy i delektujemy się :)

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń