Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczny sernik na stół świąteczny.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2778
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3620
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 542
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7389
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 143
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 2778
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3620
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 542
Karkówka z pieca będzie soczysta i bardzo aromatyczna, jeśli przygotujesz ją...
Odsłon: 7389
Składniki
Wykonanie: Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić żeby napęczniała. Śmietankę zagotować z cukrem waniliowym, zdjąć z ognia, dodać żelatynę. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny, po czym odstawić do ostudzenia. Następnie twaróg zmiksować, dodać ostudzoną śmietankę, cukier puder i aromat. Gotową masę serową przelać w proporcji ½ do dwóch jednakowych tortownic (24 cm). Wstawić do lodówki aby stężała. Jedną galaretkę rozpuścić w niewielkiej ilości wody. Kiwi obrać, pokroić na kawałki, zblendować na mus, przełożyć do garnuszka i zagotować. Do gorącego musu dodać galaretkę i dokładnie wymieszać. Przestygnięty mus przełożyć do jednej tortownicy i ponownie wstawić do lodówki. Gdy stężeje, przykryć stężało masą serową z drugiej tortownicy i ponownie wstawić do lodówki. Galaretkę agrestową rozpuścić w 250 ml gorącej wody, przestudzić i zalać gotowy sernik. .
Schłodzić w lodówce i najlepiej podawać na drugi dzień. SMACZNEGO