Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sernik na zimno z kolorowym lukrem"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 250
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 181
Składniki
Brzoskwinie odsącz, pokrój. Ciastka pokrusz, wymieszaj z rozpuszczonym masłem, połowę wyłóż na dno tortownicy. W 1/2 szklanki gorącej wody rozpuść żelatynę, lekko wystudź. Śmietanę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier. Stopniowo dodawaj serek oraz żelatynę, delikatnie miksując. Dodaj brzoskwinie, wymieszaj łyżką.
Masę wyłóż na spód, przykryj warstwą ciastek z masłem, polej lukrem, udekoruj płatkami migdałów. Wstaw na godzinę do lodówki.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień