Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos dla fanów mleka w proszku,
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 106
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 43
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 47
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 41
Masło orzechowe nadaje mięsu głębokiego smaku i aromatu. W Polsce niewielu w...
Odsłon: 106
Po powrocie do domu w zimowe wieczory kieliszek domowej miodówki rewelacyjnie...
Odsłon: 43
Chrupiące frytki z cukinii pieczone w piekarniku, w panierce, idealne jako sa...
Odsłon: 47
Chrupiące krążki z cukinii smażone w panierce, idealne jako samodzielna przek...
Odsłon: 41
Składniki
Masło stopić. Ciastka zmielić, wymieszać z masłem. Masą wylepić dno tortownicy 24/26cm wyłożonej papierem i docisnąć. Odłożyć do lodówki, by spód nieco stwardniał.
Żelatynę wsypać do zimnego mleka, podgrzewając rozpuścić. Przestudzić.
Część sera włożyć do rozpuszczonej żelatyny i wymieszać. Całość przełożyć do reszty sera.
Wymieszać z cukrem i mlekiem w proszku. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy serowej.
Wyłożyć masę na ciasteczkowy spód i wyrównać powierzchnię. Włożyć do lodówki aby stężała.
Ułożyć na wierzchu owoce i zalać tężejącą galaretką.