Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos dla fanów mleka w proszku,
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2127
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 62
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 93
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 159
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 165
Karp opiekany to zdecydowanie prostsza, mniej wymagająca świąteczna potrawa....
Odsłon: 2127
Pyszna postna kapusta z pieczarkami, idealna na wigilijny wieczór.
Odsłon: 62
Jeden z najlepszych serników
Odsłon: 93
Co zrobić, aby świąteczny makowiec nie był suchy? Dodać do niego… jabłka! Ich...
Odsłon: 159
Pyszne ciasto marchewkowe z bitą śmietaną i płatkami migdałowymi. Proste w pr...
Odsłon: 165
Składniki
Masło stopić. Ciastka zmielić, wymieszać z masłem. Masą wylepić dno tortownicy 24/26cm wyłożonej papierem i docisnąć. Odłożyć do lodówki, by spód nieco stwardniał.
Żelatynę wsypać do zimnego mleka, podgrzewając rozpuścić. Przestudzić.
Część sera włożyć do rozpuszczonej żelatyny i wymieszać. Całość przełożyć do reszty sera.
Wymieszać z cukrem i mlekiem w proszku. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy serowej.
Wyłożyć masę na ciasteczkowy spód i wyrównać powierzchnię. Włożyć do lodówki aby stężała.
Ułożyć na wierzchu owoce i zalać tężejącą galaretką.