Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
cos dla fanów mleka w proszku,
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93577
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2647
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3493
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2255
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93577
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2647
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3493
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2255
Składniki
Masło stopić. Ciastka zmielić, wymieszać z masłem. Masą wylepić dno tortownicy 24/26cm wyłożonej papierem i docisnąć. Odłożyć do lodówki, by spód nieco stwardniał.
Żelatynę wsypać do zimnego mleka, podgrzewając rozpuścić. Przestudzić.
Część sera włożyć do rozpuszczonej żelatyny i wymieszać. Całość przełożyć do reszty sera.
Wymieszać z cukrem i mlekiem w proszku. Śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy serowej.
Wyłożyć masę na ciasteczkowy spód i wyrównać powierzchnię. Włożyć do lodówki aby stężała.
Ułożyć na wierzchu owoce i zalać tężejącą galaretką.