Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-07-2024
Sernik na zimno to świetna propozycja na niedzielny deser w upalny dzień. Polecam ;)
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11808
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8411
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155264
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11808
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 101
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8411
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155264
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1145
Składniki
Herbatniki zmiksować, połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia, schować do lodówki. Mus śliwkowy połączyć z cukrem pudrem.
Ser zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem.
Żelatyny zalać wodą, pozostawić do napęcznienia, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie jedną zahartować serem, a drugą musem śliwkowym. Przelać do odpowiednim mas i zmiksować.
Z lodówki wyciągnąć spód i naprzemiennie przelewać masę serową i śliwkową.
Na końcu można całość jeszcze wymieszać drewnianym patyczkiem. Ciasto na noc schować do lodówki.
Na drugi dzień można spokojnie się zajadać. Smacznego!