Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 05-07-2024
Sernik na zimno to świetna propozycja na niedzielny deser w upalny dzień. Polecam ;)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12894
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4635
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6037
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5328
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12894
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4635
Składniki
Herbatniki zmiksować, połączyć ze stopionym masłem. Przełożyć do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia, schować do lodówki. Mus śliwkowy połączyć z cukrem pudrem.
Ser zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem.
Żelatyny zalać wodą, pozostawić do napęcznienia, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Następnie jedną zahartować serem, a drugą musem śliwkowym. Przelać do odpowiednim mas i zmiksować.
Z lodówki wyciągnąć spód i naprzemiennie przelewać masę serową i śliwkową.
Na końcu można całość jeszcze wymieszać drewnianym patyczkiem. Ciasto na noc schować do lodówki.
Na drugi dzień można spokojnie się zajadać. Smacznego!