Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to chyba nie jest prawdziwy sernik na zimno ale tak nazywam to ciasto
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7846
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1021
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7846
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1021
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13604
Składniki
1. 1 galaretkę truskawkową i 1 cytrynową rozpuścić każdą osobno w 1 szkl wody, odstawić do zastygnięcia, 2. zelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić w gorącej kąpieli, odstawić, 3. brytfannę wyłożyć folią, ułożyć warstwę biszkoptów, wystudzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać serki i jogurt oraz chłodną zelatynę, wszystko dokładnie wymieszać, dosłodzić do smaku cukrem pudrem, galaretki i część truskawek pokroić w kostkę, wymieszać z masą, wyłozyć na biszkopty, 4. na masie serowej ułozyć truskawki lub inne owoce, 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 1/2-3 szkl wody, odstawić do wystudzenia, jak zacznie tężeć, zalać owoce, odstawić do całkowitego zastygnięcia, smacznego