Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to chyba nie jest prawdziwy sernik na zimno ale tak nazywam to ciasto
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3500
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 27
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3500
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 112
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 839
Składniki
1. 1 galaretkę truskawkową i 1 cytrynową rozpuścić każdą osobno w 1 szkl wody, odstawić do zastygnięcia, 2. zelatynę namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić w gorącej kąpieli, odstawić, 3. brytfannę wyłożyć folią, ułożyć warstwę biszkoptów, wystudzoną śmietanę ubić na sztywno, dodać serki i jogurt oraz chłodną zelatynę, wszystko dokładnie wymieszać, dosłodzić do smaku cukrem pudrem, galaretki i część truskawek pokroić w kostkę, wymieszać z masą, wyłozyć na biszkopty, 4. na masie serowej ułozyć truskawki lub inne owoce, 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 2 1/2-3 szkl wody, odstawić do wystudzenia, jak zacznie tężeć, zalać owoce, odstawić do całkowitego zastygnięcia, smacznego