Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serniczek na zimno , prosty w przygotowaniu i smaczny a na dodatek bez pieczenia. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, garnek, łyżka,
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40210
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3271
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 93
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 706
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40210
Słowackie naleśniki są przygotowywane z ciasta ziemniaczanego. Dodatkowo wyją...
Odsłon: 3271
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 93
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 706
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 300 ml. wrzącej wody , odstawiamy do lekkiego stężenia. Blaszkę o wielkości 24/ 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie na spodzie rozkładamy biszkopty. Serek waniliowy miksujemy z tężejąca galaretką cytrynową. Po zmiksowaniu masę serową przekładamy na biszkopty rozprowadzamy po całości blaszki i wkładamy do lodówki do stężenia. W między czasie galaretki truskawkowe rozpuszczamy we wrzącej wodzie 750 ml. również odkładamy do przestudzenia i lekkiego stężenia. Truskawki oczyszczamy z szypułek, kroimy na połówki, a borówkę płuczemy i osuszamy na sitku. Wyjmujemy sernik rozkładamy umyte, oczyszczone i osuszone owoce, zalewamy galaretką i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego Rada; Mój sernik nie wyszedł zbyt wysoki gdyż przygotowałam go w większej blaszce. Polecam mniejszej wielkości blaszkę albo podwoić składnik na masę serową.
Serniczek na zimno gotowy do podania.