Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj serniczek na zimno , prosty w przygotowaniu i smaczny a na dodatek bez pieczenia. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, mikser, garnek, łyżka,
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11188
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4923
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1095
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9714
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1448
Składniki
Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 300 ml. wrzącej wody , odstawiamy do lekkiego stężenia. Blaszkę o wielkości 24/ 35 cm wykładamy papierem do pieczenia, a następnie na spodzie rozkładamy biszkopty. Serek waniliowy miksujemy z tężejąca galaretką cytrynową. Po zmiksowaniu masę serową przekładamy na biszkopty rozprowadzamy po całości blaszki i wkładamy do lodówki do stężenia. W między czasie galaretki truskawkowe rozpuszczamy we wrzącej wodzie 750 ml. również odkładamy do przestudzenia i lekkiego stężenia. Truskawki oczyszczamy z szypułek, kroimy na połówki, a borówkę płuczemy i osuszamy na sitku. Wyjmujemy sernik rozkładamy umyte, oczyszczone i osuszone owoce, zalewamy galaretką i wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego Rada; Mój sernik nie wyszedł zbyt wysoki gdyż przygotowałam go w większej blaszce. Polecam mniejszej wielkości blaszkę albo podwoić składnik na masę serową.
Serniczek na zimno gotowy do podania.