Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy za oknem termometr pokazuje coraz wyższe temperatury nie mamy ochoty na włączanie piekarnika. Jak zatem przygotować pyszne ciasto bez pieczenia? Sernik na ciasteczkowym spodzie w tej sytuacji sprawdzi się idealnie.
Forma na tartę o średnicy 24-26 cm
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1691
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1493
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1709
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1691
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1493
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1473
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1709
Składniki
Herbatniki kruszmy w blenderze (pokruszone herbatniki powinny mieć konsystencję piasku). Masło rozpuszczamy i łączymy z pokruszonymi herbatnikami. Gotową masą wykładamy spód tortownicy. Powierzchnię równamy. Tortownicę wstawiamy do lodówki do schłodzenia.
Trzy opakowania galaretek cytrynowych przesypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem (700 ml) i energicznie mieszamy do rozpuszczenia. Rozpuszczone galaretki odstawiamy na bok do całkowitego wystudzenia, następnie wkładamy je na około 15 minut do lodówki.
Do miski przekładamy serek homogenizowany, dodajemy schłodzone galaretki. Składniki łączymy przy użyciu miksera lub łyżki.
Na kruchy spód wykładamy masę. Ciasto wstawiamy na dwie-trzy godziny do lodówki. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z lodówki i dekorujemy borówkami oraz listkami mięty.