Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na zimno zrobiony z konfiturą z pigwowca japońskiego, idealny do popołudniowej kawy.
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 703
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 950
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 2894
Tatar wołowy to danie, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. W tym przepisi...
Odsłon: 703
Bardzo pyszna i prosta w przygotowaniu. Robię ją bardzo często i zawsze szybk...
Odsłon: 950
Pączki wyglądają i smakują jak z cukierni . Spróbujcie koniecznie ten przepis
Odsłon: 2894
Składniki
Galaretkę szafirową rozpuszczamy w gorącej wodzie, rozpuszczoną wlewamy do prostokątnego pojemnika, studzimy. Ostudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki. Gotową galaretkę przekładamy na duży talerz i kroimy ją w kostkę 1 cm /1 cm. Rozpuszczamy cytrynową galaretkę, studzimy i dodajemy do serka mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników. Do masy serowej dodajemy kostki z szafirowej galaretki i całość mieszamy łyżką. Masę serową wlewamy do wyłożonej folią formy. Formę wstawiamy do lodówki. W między czasie rozpuszczamy cytrynową galaretkę i rozpuszczoną łączymy z powidłami z pigwowca miksując na wolnych obrotach. Gotową masę z powideł wlewamy na zastygniętą masę serową i układamy warstwę z herbatników, będzie to spód deseru. Tak przygotowaną formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym studzeniu wykładamy całość na prostokątny półmisek, delikatnie zdejmujemy folię, kroimy w grubsze plastry i rozkoszujemy się smakiem. Smacznego !!!
Przepisy Desery
Desery
FAWORKI
Desery
Sernik papieski
Desery
Smaczny orzechowiec z kawą
Desery
Ciasto trzy bit
FAWORKI
Kruche ciasto z dodatkiem, 3-łyżek 18% śmietany, bez spirytusu.
Odsłon: 10
Sernik papieski
Serniczek marzenie!!! Rozpływa się w ustach tak miękki i puszysty w smaku jes...
Odsłon: 133