Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na zimno zrobiony z konfiturą z pigwowca japońskiego, idealny do popołudniowej kawy.
 
         
         
         
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6226
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1918
 
            Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6226
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 1918
 
         
         
                Składniki
Galaretkę szafirową rozpuszczamy w gorącej wodzie, rozpuszczoną wlewamy do prostokątnego pojemnika, studzimy. Ostudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki. Gotową galaretkę przekładamy na duży talerz i kroimy ją w kostkę 1 cm /1 cm. Rozpuszczamy cytrynową galaretkę, studzimy i dodajemy do serka mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników. Do masy serowej dodajemy kostki z szafirowej galaretki i całość mieszamy łyżką. Masę serową wlewamy do wyłożonej folią formy. Formę wstawiamy do lodówki. W między czasie rozpuszczamy cytrynową galaretkę i rozpuszczoną łączymy z powidłami z pigwowca miksując na wolnych obrotach. Gotową masę z powideł wlewamy na zastygniętą masę serową i układamy warstwę z herbatników, będzie to spód deseru. Tak przygotowaną formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym studzeniu wykładamy całość na prostokątny półmisek, delikatnie zdejmujemy folię, kroimy w grubsze plastry i rozkoszujemy się smakiem. Smacznego !!!