Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na zimno zrobiony z konfiturą z pigwowca japońskiego, idealny do popołudniowej kawy.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3729
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422823
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2491
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336633
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3729
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422823
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2491
Składniki
Galaretkę szafirową rozpuszczamy w gorącej wodzie, rozpuszczoną wlewamy do prostokątnego pojemnika, studzimy. Ostudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki. Gotową galaretkę przekładamy na duży talerz i kroimy ją w kostkę 1 cm /1 cm. Rozpuszczamy cytrynową galaretkę, studzimy i dodajemy do serka mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników. Do masy serowej dodajemy kostki z szafirowej galaretki i całość mieszamy łyżką. Masę serową wlewamy do wyłożonej folią formy. Formę wstawiamy do lodówki. W między czasie rozpuszczamy cytrynową galaretkę i rozpuszczoną łączymy z powidłami z pigwowca miksując na wolnych obrotach. Gotową masę z powideł wlewamy na zastygniętą masę serową i układamy warstwę z herbatników, będzie to spód deseru. Tak przygotowaną formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym studzeniu wykładamy całość na prostokątny półmisek, delikatnie zdejmujemy folię, kroimy w grubsze plastry i rozkoszujemy się smakiem. Smacznego !!!