Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny sernik na zimno zrobiony z konfiturą z pigwowca japońskiego, idealny do popołudniowej kawy.
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 53
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 53
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 328
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2550
Dzisiejszy deser to rolada biszkoptowa wypełniona lodami waniliowymi z dodatk...
Odsłon: 53
Szaszłyki z szynki wieprzowej, bananów oraz brzoskwiń z dodatkiem aromatyczne...
Odsłon: 29
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 53
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 328
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2550
Składniki
Galaretkę szafirową rozpuszczamy w gorącej wodzie, rozpuszczoną wlewamy do prostokątnego pojemnika, studzimy. Ostudzoną galaretkę wstawiamy do lodówki. Gotową galaretkę przekładamy na duży talerz i kroimy ją w kostkę 1 cm /1 cm. Rozpuszczamy cytrynową galaretkę, studzimy i dodajemy do serka mascarpone, miksujemy na wolnych obrotach do połączenia składników. Do masy serowej dodajemy kostki z szafirowej galaretki i całość mieszamy łyżką. Masę serową wlewamy do wyłożonej folią formy. Formę wstawiamy do lodówki. W między czasie rozpuszczamy cytrynową galaretkę i rozpuszczoną łączymy z powidłami z pigwowca miksując na wolnych obrotach. Gotową masę z powideł wlewamy na zastygniętą masę serową i układamy warstwę z herbatników, będzie to spód deseru. Tak przygotowaną formę wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Po kilkugodzinnym studzeniu wykładamy całość na prostokątny półmisek, delikatnie zdejmujemy folię, kroimy w grubsze plastry i rozkoszujemy się smakiem. Smacznego !!!