Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Owoce i galaretki mogą być różne.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Dwie galaretki krystaliczne rozpuścić zalewając szklanką wrzątku (250 ml), mieszać do rozpuszczenia i przestudzić. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Galaretki truskawkowe rozpuść w 400 ml wrzątku, mieszać do całkowitego rozpuszczenia i odstawić do przestudzenia. Z pokruszonych ciastek, roztopionego masła, wiórek kokosowych i soku zrobić spód, rozkładając go na dnie tortownicy, wyrównując i uklepując. Ubić śmietankę, pod koniec dodać cukier puder i miksować aż do jego rozpuszczenia. Ubitą śmietankę schować na chwilę do lodówki. Do dużej miski wrzucić 800 g twarogu (zmielonego dwukrotnie lub gotowego z wiaderka), stopniowo dodawać wystudzoną galaretkę, cały czas miksując. Następnie do masy serowej dodać ubitą śmietankę i lekko wymieszać. Masę wylać do tortownicy na kruchy spód. Wstawić do lodówki na 30 min. Po tym czasie na wierzchu poukładać owoce i zalać tężejącymi galaretkami truskawkowymi. Wstawić do lodówki aby wszystko stężało (około 2 godz.).