Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik na zimno z serem i jogurtem"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 671
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
Galaretkę rozpuść w 400 ml gorącej wody, wystudź, wstaw do lodówki. Mąkę i kakao przesiej. Białka ubij. Dodaj cukier i, miksując, po 1 żółtku. Wsyp mąkę, wlej olej, wymieszaj łyżką. Masę przełóż do formy, piecz 20 minut w 180°C.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki gorącej wody, wystudź. Cukier puder przesiej. Śmietanę ubij na sztywno. Dodaj cukier, porcjami dodawaj twaróg, jogurt, żelatynę, zmiksuj. Masę wylej na wystudzony spód, ułóż biszkopty, zalej galaretką, schładzaj 2 godziny w lodówce.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień