Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na sernik na zimno z truskawkami.
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34155
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1356
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113598
Składniki
Galaretki rozpuścić w 800 ml wody odstawić do wystudzenia. Truskawki obrać i pokroić na mniejsze kawałeczki. Dodać cukier i gotować ok 7-8 minut. Odstawić do wystudzenia. Wystudzone truskawki zblendować.
Ser twarogowy dwukrotnie zmielić. Do zmielonego sera dodać koktajl truskawkowy oraz przestudzoną galaretkę. Wszystko dokładnie wymieszać i odstawić do stężenia. Herbatniki pokruszyć i dodać stopione przestudzone masło. Dokładnie wymieszać i wyłożyć tortownicę (o średnicy 23 cm). Gdy masa będzie już tężeć wlać do tortownicy wyłożonej herbatnikami. Gotowe ciasto odstawić na kilka godzin do stężenia.