Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto inspirowane przepisem na ciasto filadelfia, oczywiście przepis zmieniony, ciasto o kwaskowym smaku, lekkie i delikatne, dla mnie trochę za słodki spód, następnym razem zrobię na biszkoptach
1. sucharki rozkruszyć, wsypać do torebki, rozkruszyć przy pomocy wałka do ciasta na drobny piasek, wymieszać z nutellą, wyłożyć dno brytfanny, ubić,
2. żelatynę namoczyć i rozpuścić w gorącej kąpieli, śmietanę ubić, dodać serek i jogurt, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem, dodać chłodną żelatynę, wymieszać, wyłożyć na ubity spód, odstawić do zastygnięcia,
3. wiśnie zalać 3 szklankami wody, gotować ok 5 min, zdjąć z ognia, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć wyłożyć na ciasto, wystudzić,
smacznego
Przepis dnia
przepis jest na dużą blachę taką od piekarnika. Ja swoją zrobiłam z sosem pom...
Odsłon: 6145
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53556
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14104
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166511
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 24
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53556
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14104
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166511
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 24
Składniki
1. sucharki rozkruszyć, wsypać do torebki, rozkruszyć przy pomocy wałka do ciasta na drobny piasek, wymieszać z nutellą, wyłożyć dno brytfanny, ubić, 2. żelatynę namoczyć i rozpuścić w gorącej kąpieli, śmietanę ubić, dodać serek i jogurt, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem, dodać chłodną żelatynę, wymieszać, wyłożyć na ubity spód, odstawić do zastygnięcia, 3. wiśnie zalać 3 szklankami wody, gotować ok 5 min, zdjąć z ognia, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć wyłożyć na ciasto, wystudzić, smacznego
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 63
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 204