Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto inspirowane przepisem na ciasto filadelfia, oczywiście przepis zmieniony, ciasto o kwaskowym smaku, lekkie i delikatne, dla mnie trochę za słodki spód, następnym razem zrobię na biszkoptach
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8634
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 694
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8634
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 694
Składniki
1. sucharki rozkruszyć, wsypać do torebki, rozkruszyć przy pomocy wałka do ciasta na drobny piasek, wymieszać z nutellą, wyłożyć dno brytfanny, ubić, 2. żelatynę namoczyć i rozpuścić w gorącej kąpieli, śmietanę ubić, dodać serek i jogurt, dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dosłodzić cukrem pudrem, dodać chłodną żelatynę, wymieszać, wyłożyć na ubity spód, odstawić do zastygnięcia, 3. wiśnie zalać 3 szklankami wody, gotować ok 5 min, zdjąć z ognia, wsypać galaretki, dokładnie wymieszać, odstawić do wystudzenia, gdy galaretka zacznie tężeć wyłożyć na ciasto, wystudzić, smacznego