Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bardzo delikatny,puszysty i przepyszny.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 672
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 103
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 35
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2703
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Zdjąć papier, ostudzić i włożyć z powrotem do blaszki.(Papier można zmienić.)
Posmarować dżemem.
Ułożyć pianki lodów.
pianka-Galaretki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Ser zmiksować z pudrem i galaretkami. Ponalewać pomiędzy pianki lodów i schłodzić.
bita śmietana-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką. Potem porcjami dodawać jogurt i serek, zmiksować. Dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na zastygniętą piankę serową.
Nożykiem obieraczką do warzyw,pokroić czekoladę. Rozsypać na górę ciasta i schłodzić. Kroić jak zastygnie.