Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik bardzo delikatny,puszysty i przepyszny.
Pyszne, perfekcyjnie pasujące do siebie składniki sprawią, że angielska wersj...
Odsłon: 637
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 275
Kruche ciasto podpieczone, delikatną masą wyłożone, całość jeszcze raz zapiek...
Odsłon: 275
Składniki
biszkopt-Ubić białka z solą i cukrem. Dodać po żółtku i ubić. Do ubitych jajek przesiać mąkę z proszkiem. Lekko wymieszać łopatką. Nie mieszać długo, żeby nie opadło. Wylać do blaszki 30x40 cm.wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok.25 min. w 175*. Zdjąć papier, ostudzić i włożyć z powrotem do blaszki.(Papier można zmienić.)
Posmarować dżemem.
Ułożyć pianki lodów.
pianka-Galaretki rozpuścić w przegotowanej, gorącej wodzie. Ostudzić do lekkiego tężenia. Ser zmiksować z pudrem i galaretkami. Ponalewać pomiędzy pianki lodów i schłodzić.
bita śmietana-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie. Ostudzić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem i śnieżką. Potem porcjami dodawać jogurt i serek, zmiksować. Dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wyłożyć na zastygniętą piankę serową.
Nożykiem obieraczką do warzyw,pokroić czekoladę. Rozsypać na górę ciasta i schłodzić. Kroić jak zastygnie.
Przepisy Desery
Desery
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Desery
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Desery
Ciasto wielkanocne - baranek
Desery
Słoneczne tartelki z nutą egzotyczną
Babka cytrynowa z lukrem mandarynkowym
Zapraszam na babkę cytrynową, prostą, ekspresową. Całe jajka z cukrem, olejem...
Odsłon: 74
Jajeczka – ciasteczka kakaowe
Pyszne, kruchutkie, ciasteczka kakaowe, na święta będą wyjątkowe. Jeśli wałek...
Odsłon: 63