Do góry

Desery Przepis na:

Sernik pieczony z musem truskawkowym

Sernik pieczony z musem truskawkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 454 Ocena: 4767

Dodano:

Odsłon: 1090

Sernik częściowo pieczony z musem truskawkowym to świetna propozycja na nadchodzące święta i nie tylko ;)

Składniki

  • Spód :
  • ciastka maślane 180 g Lubię
  • masło 80 g
  • cukier puder 1 łyżka
  • Masa serowa :
  • ser biały 1000 g
  • cukier 1 1/3 szklanki
  • jaja 5 szt
  • budyń waniliowy 1 szt
  • Mus truskawkowy :
  • śmietana 30 % 500 g
  • mrożone truskawki 450 g
  • żelatyna 1 łyżka
  • cukier drobny 4 łyżki
  • cukier puder 3 łyżki
  • wrzątek 50 ml
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Zmiksowane ciastka połączyć z cukrem i stopionym masło, wyłożyć dno okrągłej formy. Jaja połączyć z cukrem, serem i budyniem. Dokładnie zmiksować. Masę serową przelać na spód, wyrównać i włożyć do nagrzanego do 160 stopni piekarnika.

  2. Piec ok. 80 min. Ostudzić i na kilka godz. schować do lodówki. Rozmrożone truskawki wymieszać z cukrem. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku, po czym zahartować i połączyć ze śmietanką. Na ostudzony spód przelać śmietankę i mus truskawkowy, który patyczkiem należy wymieszać ze śmietanką.

  3. Ciasto na noc schować do lodówki. Na drugi dzień delektować się smakiem ;)
    Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń