Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na kruchym spodzie pieczony z ciasteczkami OREO.Sernik z polewą czekoladową i kruszonką z ciastek wyszedł bardzo dobry.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93966
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2739
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1642
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93966
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2739
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3545
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1642
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2322
Składniki
ciasto-Zmiksować miękką margarynę z cukrem i żółtkami. Przesiać tam mąkę z kakao i proszkiem do pieczenia.Wymieszać i zagnieść. Wylepić spód blaszki 30x40 wyłożonej papierem do pieczenia.
masa serowa z Oreo-Miękką margarynę wraz z cukrem i jajkami, zmiksować.Dodawać porcjami ser i jogurt i miksować. Przesiać tam budynie, wymieszać. Ciastka z jednej paczki, rozwałkować w woreczku foliowym i wmieszać w masę serową. Wyłożyć na surowe ciasto w blaszce. Ciastka z drugiej paczki połamać na kawałki i rozsypać na serze.
beza-Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Przesiać tam kisiel i zmiksować mikserem na niskich obrotach. Na koniec dolewać olej i delikatnie wymieszać ale już łopatką. Wyłożyć do blaszki i wyrównać.
Piec ok.70 min. Ale uważać na 15 min. przed końcem na górę sernika. Jak beza zbytnio brązowieje, to sernik przykryć papierem do pieczenia.
polewa-Czekoladę roztopić w śmietance nad parą.Posmarować zimny sernik. posypka-Ciastka rozwałkować w woreczku i rozsypać na polewie czekoladowej. esy-floresy- Czekoladę roztopić nad parą i polać ''za nitką'' górę placka w esy-floresy. Kroić jak stężeje.