Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie się prezentuje, szybki w wykonaniu i smaczny.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113064
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 447
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 791
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 591
Składniki
Zmielonymi pierniczkami wysypać dno foremki o wymiarach 34/24 cm.Skropić gorzką kawą. Lekko docisnąć. Do misy miksera przełożyć miękkie masło, cukier i żółtka. Zmiksować na "puch". Stopniowo dodawać po łyżce sera aż do wyczerpania, kaszę, proszek budyniowy , sok i otartą skórkę z cytryny. Wyłączyć mikser. Ubić pianę i delikatnie wmieszać w masę serową przy pomocy łyżki. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez jedną godzinę i dziesięć minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić do ostygnięcia. Zimny oblać polewą lub roztopioną czekoladę i udekorować chałwą.