Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie się prezentuje, szybki w wykonaniu i smaczny.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4265
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2194
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11201
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4265
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2549
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 2194
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11201
Składniki
Zmielonymi pierniczkami wysypać dno foremki o wymiarach 34/24 cm.Skropić gorzką kawą. Lekko docisnąć. Do misy miksera przełożyć miękkie masło, cukier i żółtka. Zmiksować na "puch". Stopniowo dodawać po łyżce sera aż do wyczerpania, kaszę, proszek budyniowy , sok i otartą skórkę z cytryny. Wyłączyć mikser. Ubić pianę i delikatnie wmieszać w masę serową przy pomocy łyżki. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec przez jedną godzinę i dziesięć minut. Po tym czasie piekarnik wyłączyć, uchylić drzwiczki i zostawić do ostygnięcia. Zimny oblać polewą lub roztopioną czekoladę i udekorować chałwą.