Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dużo słodkości do dobrej kawki na Niedzielę.
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7649
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 236
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2623
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 548
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7649
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 236
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2623
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 548
Składniki
Wykonanie ciasta: Z podanych składników zagnieść kruche ciasto, uformować kulę i schłodzić w zamrażarce około dwie godziny.
Wykonanie masy serowej: Zmielić ser, masło utrzeć i dodawać po trochę sera, cukru i żółtka. Z sześciu białek ubić sztywną pianę, dodać do masy serowej razem z kaszą manną i aromatem.
Wykonanie placka: Schłodzone ciasto podzielić na dwie części. Jedną część zetrzeć na blachę posmarowaną tłuszczem i posypaną wiórkami.
Następnie wylać masę serową , posypać pozostałym startym na grubej tarce ciastem.
Piec w temperaturze 170 stopni około godziny.