Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciacho dla wielbicieli serników i czekolady. Delikatny sernik z kawałkami czekolady na kakaowym spodzie. Do tego polewa czekoladowa. Jeśli lubicie sernik i czekoladę, to ten przepis jest dla Was. Sprawdźcie przepis i koniecznie wypróbujcie. Piekłam w tortownicy 25 cm.
Jedliście kiedykolwiek sernik kokosowy i jednocześnie straciatella? Nie? Ja t...
Odsłon: 7862
Pyszne na panujące upały, z kawałkami rozpuszczonej czekolady. Przygotujesz j...
Odsłon: 8158
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 552
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 228
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 407
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3804
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4219
Te ciekawe pączki zaskoczą cię nie tylko teksturą ciasta, ale też jego smakie...
Odsłon: 552
Dzisiejszy omlet przygotowałam na kolację , omlet z ziołami , z startym ciągn...
Odsłon: 228
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 407
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3804
Jeśli uważasz, że danie wegetariańskie nie może być pożywne, bardzo się mylis...
Odsłon: 4219
Składniki
Mąkę, cukier i kakao wsypać do miski. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki masło i jajko. Zagnieść ciasto. Można zrobić to robotem , lub mikserem z hakami. Kiedy ciasto zacznie się kleić, przełożyć je na stolnicę i szybko zagnieść. Uformować kulę i rozwałkować na kształt koła o wielkości tortownicy. Ciasto przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 190 stopni i piec 15-20 minut.
Czekoladę pokroić nożem na drobne kawałki. Wszystkie składniki na masę serową, oprócz czekolady przełożyć do miski. Miksować przez 3-4 minuty. Na koniec wsypać pokrojoną czekoladę i wymieszać łyżką.
Tak przygotowaną masę serową wyłożyć na podpieczone ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 stopni i piec 1 godzinę i 30 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik jeszcze na godzinę, następnie lekko uchylić drzwiczki i zostawić na kolejną godzinę. Pamiętajcie, że czas pieczenia zależy od piekarnika i może się trochę różnić.
Przygotować polewę. Śmietankę podgrzać, dodać połamaną na kawałki czekoladę i mieszać aż czekolada się rozpuści i powstanie polewa. Udekorować wystudzony sernik.
Przepisy Desery
Desery
Tiramisu-włoski specjał
Desery
Szybkie oponki w 5 minut
Desery
Ciasto drożdżowe łyżką mieszane
Desery
Ciasto na gofrach
Tiramisu-włoski specjał
Tiramisu to najsłynniejszy włoski deser, którego nie trzeba piec. Puszysty kr...
Odsłon: 407
Szybkie oponki w 5 minut
Co zrobić, gdy nieoczekiwanie przyszła ci ochota na małe co nieco, a w kuchni...
Odsłon: 3804