Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik pieczony z gotowym już biszkoptem, ułożonym w pasach naprzemiennie. Sernik ładnie się prezentuje i jest bardzo dobry. Może zagościć na świątecznym stole.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 278
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 383
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 505
Polecam.
Odsłon: 835
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 278
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 383
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 505
Polecam.
Odsłon: 835
Składniki
biszkopt- Białka ubić z cukrem. Dodawać po żółtku. Przesiać mąkę, kakao i proszek. Lekko mieszać, dolewając olej.Przelać do blaszki 30x40, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec biszkopt w 175* 25-30 min.Po przestygnięciu pokroić na 13 pasów.
Blaszkę tą co piekliśmy biszkopt, wyłożyć papierem. Na niej ułożyć co drugi pas z biszkoptu.
masa-Żółtka zmiksować z połową cukru i serem.Śmietankę rozmieszać z suchymi budyniami,aromatem i dodać do sera. Ponownie zmiksować. Białka ubić ze szczyptą soli i resztą cukru. Porcjami wmieszać do masy serowej. Połowę wylać do blaszki na pasy biszkoptowe i rozsmarować.
Poukładać następny rząd, pasów biszkoptowych ale naprzemiennie.
Wylać resztę masy serowej pomiędzy pasy biszkoptowe i rozsmarować.
Piec ok.50-60 min. w 175*C.
polewa-Nad parą rozpuścić polewę w śmietance i polać zimy sernik. Dodatkowo już gęstniejącą tą polewą polać sernik w esy-floresy.