Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truskawkowe. A co najważniejsze nie trzeba go piec, więc jest idealne na zbliżające się (mam nadzieję) upały.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8042
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1160
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9820
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4520
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 532
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8042
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1160
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9820
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4520
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 532
Składniki
Na początku przygotowujemy spód sernika. Kruszymy herbatniki. Następnie dodajemy do nich roztopione masło z rozpuszczonym cukrem. Wszystko dokładnie mieszamy. Przygotowaną masę wykładamy na dno tortownicy o średnicy ok. 20cm. Formę wcześniej wykładamy papierem do pieczenia lub folia spożywczą.
Przygotowujemy masę serową. Jedna galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki wody i odstawiamy by lekko stężała. Na sztywno ubijamy śmietankę kremówkę z cukrem. Następnie, cały czas ubijając, stopniowo dodajemy ser. Na koniec, dodajemy lekko tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy, by połączyć wszystkie składniki.
Drugą galaretkę rozpuszczamy w 1,5 szklanki wody i zostawiamy by lekko stężała.
Połówki truskawek układamy na spodzie z herbatników. Następnie wykładamy przygotowana masę serową. Na wierzch znów układamy połówki truskawek i zalewamy tężejącą galaretką
Przed podaniem sernik odkładamy do lodówki, aby galaretka i masa zastygła.