Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Sernik trzy kolory"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 112
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 681
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 112
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 44
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2712
Składniki
Białka oddziel od żółtek. Rozpuść masło, dodaj cukier, kakao i wodę. Podgrzewaj mieszając, wystudź. Dodaj żółtka, mąkę, proszek, zmiksuj. Białka ubij, wymieszaj z masą. Formę wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Brzoskwinie odsącz z zalewy, pokrój na ćwiartki. Twaróg zmiksuj z jajkami, cukrem i budyniem. Na podpieczone ciasto wyłóż brzoskwinie, zalej masą serową, piecz przez 40 minut w temp. 180°C. Czekoladę rozpuść, zanurzaj w nich płatki. Dekoruj ciasto.
Czas: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień