Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik twix smakuje niebiańsko. Jest kremowy i smakuje niemal identycznie jak znany batonik. Choć z pewnością wymaga sporo czasu na przygotowania, to z pewnością warto go wypróbować na święta, rodzinne wydarzenia lub po prostu na niedzielę.
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52114
Polecam.
Odsłon: 326
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2492
Nie wyobrażamy sobie świąt bez wyjątkowo aromatycznej i intensywnej w smaku g...
Odsłon: 52114
Polecam.
Odsłon: 326
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 254
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2492
Składniki
Przygotuj spód. Utrzyj masło z cukrem na puszystą masę. Dodaj jajko i wanilię. Ubij do połączenia. Zmniejsz prędkość miksowania i dodaj przesianą mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól. Wymieszaj do połączenia. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wyłóż masę na dno i brzegi, mocno dociskając
Przygotuj sernik. W misce utrzyj jajka z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Dodawaj partiami ser, cały czas mieszając. Na koniec wmieszaj śmietanę i skrobię. Przenieś masę serową na wylepiony spód. Piekarnik rozgrzej do 180 st. Celsjusza. Piecz całość przez ok. 25 minut. Wyjmij ciasto i pozwól mu całkowicie ostygnąć.
Delikatnie rozgrzej kajmak. Rozlej go równomiernie na ciasto. Sernik twix podawaj udekorowany siekanymi batonikami twix, na przykład na brzegach. Podawaj po schłodzeniu w lodówce przez co najmniej 6 godzin.