Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik czarno-biały z brzoskwiniami czy morelami.Przepis poleciła mi znajoma z NK. Przepis trochę zmieniłam. Sernik jest bardzo pyszny.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9552
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4431
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 185
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20821
Składniki
ciasto-Zmiksować masło lub margarynę z cukrem i jajkami. Przesiać do tego suche i rozdrobnić na kruszonkę. Odłożyć 1/3 na posypkę. Resztę zagnieść i wylepić blaszkę 30x40 cm. wyłożonej papierem do pieczenia.
masa-Zmiksować jajka z cukrem i serem.Przesiać tam budynie i zmiksować.Na koniec dodać rozpuszczone masło.Wmieszać pokrojone brzoskwinie albo morele. Wylać na ciasto w blaszce i rozprowadzić równomiernie.
Na górę rozsypać pozostawioną kruszonkę.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 175* i piec ok.60-70 min.
Po przestygnięciu,posypać cukrem pudrem,najlepiej przez sitko.