Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik na zimno, warstwowy czekoladowy, na spodzie ciasteczkowym. Sernik z owocami, rozetkami i czekoladkami, może zastąpić tort.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 932
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4175
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 220
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 744
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3592
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 740
Składniki
spód-Ciasteczka rozkruszyć na żwirek. Masło rozpuścić, wlać do ciasteczek i wymieszać. Zaraz wsypać do tortownicy 27 cm.wyłożonej podkładką do tortów i wyżej zabezpieczonej. Masę dokładnie uklepać palcami lub szklanką.Trochę schłodzić.
masa 1-Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Schłodzoną śmietankę, ubić z pudrem,potem z serem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wylać do tortownicy i wyrównać. owoce-Maliny odłożyć do dekoracji jak i ładne truskawki i borówki. Część truskawek pokroić i porozkładać do tortownicy. Trochę borówek porozrzucać.
masa 2-Tutaj najpierw rozpuścić czekoladę w śmietance nad parą. Ostudzić i schłodzić. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do letniego.Schłodzoną czekoladową śmietankę, ubić z pudrem,potem z serem. Na koniec dolewać letnią żelatynę i krótko zmiksować.Wylać do tortownicy i wyrównać.
Porozkładać część truskawek i borówek jak na 1 masie.
masa 3-Postąpić jak z masą nr.2, bez dodawania owoców. Schłodzić kilka godzin w lodówce, najlepiej całą noc.
Po schłodzeniu, zdjąć zabezpieczenia i przełożyć na paterę.
rozetki-Śmietankę ubić z kremem, przełożyć do rękawa cukierniczego z ozdobną tylka. Zrobić rozetki wokół sernika.
Udekorować owocami, zrobić więcej rozetek kremem. Na środku ułożyć pralinki. Sernik przetrzymywać w lodówce.