Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik wiedeński"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3534
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 33
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3534
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 118
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 845
Składniki
Masło posiekaj nożem z mąką i cukrem, dodaj żółtko, śmietanę, szybko zagnieć ciasto. Połóż je na talerzu, przykryj drugim, chłodź godzinę w lodówce.
sypkie przesiej. Utrzyj masło z cukrem pudrem na puch, dodawaj po 1 żółtku, ciągle ucierając. Porcjami dodawaj ser i sypkie, ucieraj. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, wsyp do masy, wymieszaj. Białka ubij na sztywno ze szczyptą soli, dodaj do masy, wymieszaj łyżką.
Natłuszczoną tortownicę wyłóż ciastem, piecz 15 minut w temperaturze 180°C, wyjmij, napełnij masą, piecz 50 minut.
Czas: 2 godziny.
Wypróbuj
Mąkę do sernika przed dodaniem zawsze przesiej, by było w niej powietrze. Pozostałe powinny mieć temperaturę pokojową. Im sernik piecze się dłużej, tym ma lepszą strukturę i nie pęka. Po upieczeniu zostaw ciasto w piekarniku, dzięki temu nie opadnie.Źródło: Dobry Tydzień