Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj upiekłam dla mojej rodzinki sernik wiedeński. Sernik do popołudniowej kawy puszysty, lekki, bardzo smaczny po prostu rozpływał się w ustach. Szybko zniknął z talerza.
mikser , blaszka średniej wielkości ,
Masło, żółtka, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puch.
Cały czas miksując dodajemy porcjami ser.
Dodajemy budyń śmietankowy(proszek) z proszkiem do pieczenia ,dokładnie mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli.
Delikatnie mieszamy z masą jajeczną.
Całość przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 60 minut.
Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika.
Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika.
Wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.
Kolejny przepis z zapisków sprzed kilkudziesięciu lat. Pyszny ,prosty w przyg...
Odsłon: 5293
To klasy wśród ciast nie wychodzący z mody. Zawsze się pięknie prezentuje i w...
Odsłon: 11118
Najpyszniejszy sernik jaki jadłam. Lekki i super puszysty - wprost rozpływają...
Odsłon: 12587
Lekka sałatka na przystawkę lub lekką kolację. Szybka i łatwa do przygotowani...
Odsłon: 16
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 20
Lekka sałatka na przystawkę lub lekką kolację. Szybka i łatwa do przygotowani...
Odsłon: 16
Jest to super szybkie i proste danie. Do jego przygotowania potrzebujemy tylk...
Odsłon: 20
Składniki
Masło, żółtka, cukier i cukier waniliowy ucieramy na puch. Cały czas miksując dodajemy porcjami ser. Dodajemy budyń śmietankowy(proszek) z proszkiem do pieczenia ,dokładnie mieszamy. Białka ubijamy na sztywną masę ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z masą jajeczną. Całość przekładamy do średniej wielkości blaszki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy około 60 minut. Podczas pieczenia nie otwieramy piekarnika. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony sernik posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową.
Przepisy Desery
Desery
Sernik krówkowy
Desery
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Desery
Ciasto- czekoladowiec
Desery
Sernik warzony
Sernik krówkowy
Cechą charakterystyczną sernika krówkowego jest jego bogata, jedwabista konsy...
Odsłon: 825
papierówkowa szarlotka z budyniową pianką
Papierówkowa szarlotka pachnie i smakuje wybornie, nie da się poprzestać na j...
Odsłon: 1280