Do góry

Desery Przepis na:

Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

Autor:

Przepisów i artykułów: 10 Ocena: 1395

Dodano:

Odsłon: 20786

łatwe w przygotowaniu

Składniki

  • jajka, 5
  • cukier, 1 szklanka
  • margaryna, 150g
  • ser, 1 kg
  • proszek do pieczenia, 1 łyżeczka
  • budyń waniliowy, 1
  • olejek cytrynowy, do smaku
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Sernik wiedeński

Przygotowanie

  1. Żółtka z cukrem i margaryną ucieramy. Następnie dodajemy ser, budyń i proszek. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy ubite białka. Ciasto pieczemy w tortownicy o śr. 26 cm przez 1 godz. w temp. 200°C.

  2. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń