Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik wiedeński z bakaliami"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Ser zemleć. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i masłem na puszystą masę.
Do masy stopniowo dodawać ser. Wlać aromat, wymieszać.
Ubić pianę z białek. Delikatnie połączyć ją z masą. Wymieszać z mąką i 2/3 bakalii. Piec około 45 minut w temperaturze 175°C. Polać polewą czekoladową, udekorować pozostałymi bakaliami.
ok. 75 minut
Można wykorzystać gotową polewę czekoladową lub zrobić samodzielnie z gorzkiej czekolady, mleka i masła.Źródło: Twoje Imperium