Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik z bakaliami i galaretką"
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 181
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 794
Składniki
Galaretki rozpuść w gorącej wodzie, wystudź, wstaw do lodówki. Żółtka oddziel od białek. Rodzynki i orzechy zalej gorącą wodą, odstaw. Ser, część cukru i masło utrzyj mikserem.
Resztę cukru dodaj do żółtek, utrzyj mikserem do białości, wymieszaj z serem. Kaszę mannę, budyń, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia wymieszaj, dodaj do masy i zmiksuj.
Rodzynki i orzechy odsącz, wymieszaj z mąką, dodaj do masy. Białka ubij z solą, dodaj do masy, wlej olejek, wymieszaj. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, wylej masę, piecz przez 50 minut w 180°C, wyjmij, wystudź.
Pomarańczę umyj, obierz, pokrój w plastry. Ułóż na wierzchu, zalej galaretką. Schładzaj w lodówce.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień