Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki ziemniak nadaje masie wilgotności, kremowości, a wręcz... mazistości. Dzięki temu niewyczuwalne jest zastosowanie chudych serów.
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 172
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 219
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 60
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 172
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 219
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 408
Składniki
Batat gotuję do miękkości, studzę i przeciskam przez praskę. Twaróg mielę 2 razy, łączę z kremowym serkiem i przeciskam przez sitko. Dodaję puree batatowe i miksuję do połączenia. Żółtka ucieram ze stewią. Dodaję ekstrakt i miksuję do połączenia. Utarte jaja dodaję do serów i miksuję do połączenia. Dodaję budyń i miksuję. Białka ubijam na sztywno. Mieszam delikatnie z masą serową - do połączenia. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni Celsjusza. Na dole układam naczynie żaroodporne z wrzątkiem.
Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Przelewam sernik i wkładam do piekarnika. Od razu zmniejszam temperaturę do 180 stopni. Piekę 15 minut. Zmniejszam temperaturę do 160 stopni i piekę kolejne 15 minut. Zmniejszam do 125 stopni Celsjusza i piekę ostatni kwadrans. Studzę w piekarniku, przy uchylonych drzwikach. Wkładam na noc do lodówki. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.