Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodki ziemniak nadaje masie wilgotności, kremowości, a wręcz... mazistości. Dzięki temu niewyczuwalne jest zastosowanie chudych serów.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13471
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43171
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 514
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 417
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 465
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 13471
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4239
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43171
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 514
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 417
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 465
Składniki
Batat gotuję do miękkości, studzę i przeciskam przez praskę. Twaróg mielę 2 razy, łączę z kremowym serkiem i przeciskam przez sitko. Dodaję puree batatowe i miksuję do połączenia. Żółtka ucieram ze stewią. Dodaję ekstrakt i miksuję do połączenia. Utarte jaja dodaję do serów i miksuję do połączenia. Dodaję budyń i miksuję. Białka ubijam na sztywno. Mieszam delikatnie z masą serową - do połączenia. Piekarnik rozgrzewam do 200 stopni Celsjusza. Na dole układam naczynie żaroodporne z wrzątkiem.
Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Przelewam sernik i wkładam do piekarnika. Od razu zmniejszam temperaturę do 180 stopni. Piekę 15 minut. Zmniejszam temperaturę do 160 stopni i piekę kolejne 15 minut. Zmniejszam do 125 stopni Celsjusza i piekę ostatni kwadrans. Studzę w piekarniku, przy uchylonych drzwikach. Wkładam na noc do lodówki. Przed podaniem posypuję cukrem pudrem.