Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z bezą i morelami"
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 855
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 48
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3582
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 127
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 855
Składniki
Do przesianej mąki wsyp cukier oraz proszek do pieczenia, wymieszaj. Dodaj pokrojony na małe kawałki tłuszcz oraz żółtka. Szybko zagnieć gładkie ciasto. Ciastem wylep dno tortownicy, włóż do lodówki. Z moreli usuń skórki oraz pestki. Pokrój w kostkę.
Do miski włóż twaróg, dodaj cukier, cukier wanilinowy, jajka, żółtko, mleko oraz proszek budyniowy. Zmiksuj na gładką masę. Dodaj pokrojone morele, wymieszaj.
Na schłodzony spód wylej masę serową. Piecz 35 min w temperaturze 180°C. W międzyczasie do miski włóż białka. Ubij mikserem na sztywną pianę, pod koniec dosypując cukier puder oraz mąkę ziemniaczaną. Pianę wyłóż na masę serową. Wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 10-15 min.
70 minut. Porcja: 320 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie