Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1827
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1193
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1957
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1827
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3114
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1193
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1957
Składniki
Brownie: Masło, kakao i cukier rozpuszczamy w garnuszku. Dodajemy połamaną czekoladę. Masę lekko studzimy. Do masy czekoladowej dodajemy jajko(gdy masa będzie za rzadka dodajemy dwa jajka) mieszając trzepaczką. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Tortownicę (o średnicy 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nie ciasto. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180*C
Masa serowa: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki na masę serową prócz białek miksujemy do momentu połączenia składników. Ubijamy białka i delikatnie mieszając, dodajemy do sernika. Masę wylewamy na spód brownie i pieczemy przez około 60 minut w temperaturze 150*C. Jak już sernik wystygnie przygotowujemy polewę. Połamaną czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w rondelku, studzimy ją i dekorujemy ciasto. Smacznego! :)