Do góry

Desery Przepis na:

Sernik z białą czekoladą

Sernik z białą czekoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 61 Ocena: 603

Dodano:

Odsłon: 901

na spodzie brownie.. :)

Składniki

  • spód brownie:
  • 1 czekolada gorzka
  • pół kostki masła
  • pół szklanki cukru
  • 1/3 szklanki mąki
  • 1,5 łyżki kakao
  • 1-2 jajka
  • masa serowa:
  • 500 g twarogu(dwukrotnie zmielonego)
  • 100 g cukru
  • 100 ml mleka
  • 250 g białej czekolady
  • 3 jajka
  • do dekoracji: 100 g czekolady, 50 g masła
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Brownie: Masło, kakao i cukier rozpuszczamy w garnuszku. Dodajemy połamaną czekoladę. Masę lekko studzimy. Do masy czekoladowej dodajemy jajko(gdy masa będzie za rzadka dodajemy dwa jajka) mieszając trzepaczką. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy na gładką masę. Tortownicę (o średnicy 20 cm) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nie ciasto. Pieczemy ok. 15 minut w temperaturze 180*C

  2. Masa serowa: Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Wszystkie składniki na masę serową prócz białek miksujemy do momentu połączenia składników. Ubijamy białka i delikatnie mieszając, dodajemy do sernika. Masę wylewamy na spód brownie i pieczemy przez około 60 minut w temperaturze 150*C.
    Jak już sernik wystygnie przygotowujemy polewę. Połamaną czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w rondelku, studzimy ją i dekorujemy ciasto.
    Smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń