Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, smaczny, kremowy i słodki.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26040
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3567
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1463
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 26040
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3567
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1463
Składniki
Ciastka zmielić lub zmiksować. Wymieszać z posiekanymi orzechami i stopionym, przestudzonym masłem. Wykleić spód tortownicy o średnicy 26 cm.Schłodzić w lodówce.
Ser krótko zmiksować z cukrem. Dodać śmietankę i mąkę ziemniaczaną. Wciąż miksując, wbijać po jednym, całym jajku. Na końcu wlać roztopioną i przestudzoną białą czekoladę. Piec 40-60 minut w temp. 160 stopni aż masa serowa się zetnie. Po przestygnięciu, wstawić na 3-4 godziny do lodówki by masa serowa stężała. Masę kajmakową lekko podgrzać, rozsmarować na zimnym serniku. Dowolnie udekorwać. U mnie są to płatki migdałowe, orzechy, suszone owoce i kora cynamonowa .