Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki w wykonaniu, smaczny, kremowy i słodki.
Deser na bazie popularnych “ryżowych szyszek”, słodki, krówkowo-kajmakowy sma...
Odsłon: 8544
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 401
Przepis dnia
Pyszne, proste i tanie danie obiadowe, które przygotujecie bez włączania piec...
Odsłon: 401
Składniki
Ciastka zmielić lub zmiksować. Wymieszać z posiekanymi orzechami i stopionym, przestudzonym masłem. Wykleić spód tortownicy o średnicy 26 cm.Schłodzić w lodówce.
Ser krótko zmiksować z cukrem. Dodać śmietankę i mąkę ziemniaczaną. Wciąż miksując, wbijać po jednym, całym jajku. Na końcu wlać roztopioną i przestudzoną białą czekoladę. Piec 40-60 minut w temp. 160 stopni aż masa serowa się zetnie. Po przestygnięciu, wstawić na 3-4 godziny do lodówki by masa serowa stężała. Masę kajmakową lekko podgrzać, rozsmarować na zimnym serniku. Dowolnie udekorwać. U mnie są to płatki migdałowe, orzechy, suszone owoce i kora cynamonowa .
Przepisy Desery
Desery
Biszkopt japoński
Desery
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Desery
Najprostsze cake pops
Desery
Śmietanowiec z truskawkami
Biszkopt japoński
Ciasto Kasutera znane także jako Castella, to japoński biszkopt miodowy, niez...
Odsłon: 47585
Bułki drozdzowe z rabarbarem.
Nareszcie wyczekany przez cały rok rabarbar pojawia się w sklepach i na dział...
Odsłon: 189