Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to mój najlepszy sernik, lekki, wilgotny, pyszny
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34105
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1267
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34105
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1267
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113561
Składniki
1. margarynę roztopić, wystudzić, do mąki dodać proszek, cukier, kakao oraz chłodny tłuszcz, zagnieść ciasto, podzielić na 1/3 i 2/3, zamrozić (najlepiej włożyć do zamrażalnika na całą noc), 2. ser zmielić 2-3 razy razem z gotowanymi, zimnymi ziemniakami, żółtka oddzielić od białek, żółtka utrzeć na puch z cukrem pudrem, dalej ucierać dodając po łyżce zmielony ser, dodać budyń, rodzynki, po kilka kropli aromatu (ja dodaję zawsze różne smaki), 3. śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serem, białka ubić na sztywna pianę, dodać do sera (jeśli uważamy, że ser jest zbyt rzadki, nie należy dodawać całej piany), 4. większą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać do formy, dość dokładnie ubić, aby masa serowa nie przepłynęła na spód, na ciasto wylać ser, na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 60 min w 180 st, 5. czekoladę połamać, dodać mleko, roztopić w kąpieli wodnej, polać ciasto smacznego