Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to mój najlepszy sernik, lekki, wilgotny, pyszny
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
1. margarynę roztopić, wystudzić, do mąki dodać proszek, cukier, kakao oraz chłodny tłuszcz, zagnieść ciasto, podzielić na 1/3 i 2/3, zamrozić (najlepiej włożyć do zamrażalnika na całą noc), 2. ser zmielić 2-3 razy razem z gotowanymi, zimnymi ziemniakami, żółtka oddzielić od białek, żółtka utrzeć na puch z cukrem pudrem, dalej ucierać dodając po łyżce zmielony ser, dodać budyń, rodzynki, po kilka kropli aromatu (ja dodaję zawsze różne smaki), 3. śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serem, białka ubić na sztywna pianę, dodać do sera (jeśli uważamy, że ser jest zbyt rzadki, nie należy dodawać całej piany), 4. większą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać do formy, dość dokładnie ubić, aby masa serowa nie przepłynęła na spód, na ciasto wylać ser, na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 60 min w 180 st, 5. czekoladę połamać, dodać mleko, roztopić w kąpieli wodnej, polać ciasto smacznego