Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
to mój najlepszy sernik, lekki, wilgotny, pyszny
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1256
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1508
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1256
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1356
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1096
Składniki
1. margarynę roztopić, wystudzić, do mąki dodać proszek, cukier, kakao oraz chłodny tłuszcz, zagnieść ciasto, podzielić na 1/3 i 2/3, zamrozić (najlepiej włożyć do zamrażalnika na całą noc), 2. ser zmielić 2-3 razy razem z gotowanymi, zimnymi ziemniakami, żółtka oddzielić od białek, żółtka utrzeć na puch z cukrem pudrem, dalej ucierać dodając po łyżce zmielony ser, dodać budyń, rodzynki, po kilka kropli aromatu (ja dodaję zawsze różne smaki), 3. śmietanę ubić na sztywno, wymieszać z serem, białka ubić na sztywna pianę, dodać do sera (jeśli uważamy, że ser jest zbyt rzadki, nie należy dodawać całej piany), 4. większą część ciasta zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wsypać do formy, dość dokładnie ubić, aby masa serowa nie przepłynęła na spód, na ciasto wylać ser, na wierzch zetrzeć pozostałe ciasto, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 60 min w 180 st, 5. czekoladę połamać, dodać mleko, roztopić w kąpieli wodnej, polać ciasto smacznego