Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dla wszystkich wielbicieli serników. Mega puszyste, delikatne i rozpływające się w ustach. Cudowne. To najlepszy sernik jaki do tej pory robiłam. Nie potrzebuje żadnego dodatku w postaci polewy czy lukru bo sam w sobie jest ciastem idealnym. Dodatek bitej śmietany sprawia, że masa serowa jest mocno napowietrzona i lekka jak chmurka
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 12
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 97
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 118
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 109
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 12
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 97
To nietypowy sposób na podanie zwykłych owoców. Na pewno zaskoczysz nim znajo...
Odsłon: 118
Nie ma nic lepszego na śniadanko niż pyszne chrupiące i jeszcze ciepłe bułki...
Odsłon: 109
Składniki
Z podanych składników zagniatamy ciasto. Blaszkę o wymiarach 25x36 cm wykładamy papierem do pieczenia. Spód wyklejamy dokładnie ciastem.
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno, dodając stopniowo połowę cukru. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno śmietankę.
Ser ucieramy na gładko z pozostałą ilością cukru. Ciągle miksując dodajemy stopniowo po jednym żółtku a następnie proszek budyniowy. Kiedy masa jest jednolita za pomocą rózgi lub drewnianej łyżki (NIE UŻYWAMY JUŻ MIKSERA) stopniowo łączymy z pianą z białek a następnie z ubitą śmietaną. Staramy się jak najbardziej napowietrzyć ser. Gotową masę wylewamy na ciasto.
Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180° i pieczemy ok 90 minut. Po upływie ok godziny wierzch przykrywamy folią aluminiową i dopiekamy jeszcze 30 minut. Gotowy sernik pozostawiamy jeszcze w wyłączonym piekarniku na ok 15 minut a następnie uchylamy drzwiczki i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia.