Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
serniczek na kruchym spodzie ze śliwkami i bitą śmietaną
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7863
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 289
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3095
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 590
Składniki
do przesianej mąki dodać masło, cukier puder i śmietanę. Wyrobić kruche ciasto, uformować kulę i wstawić do lodówki na godzinę. Nastpnie ciasto rozwałkować i wyłożyć do torownicy wysmarwanej margaryną i posypaną bułką tartą. Upiec w temp. 200 stopni przez około 10-15 minut.
oddzielić zółtka od białek. Zółtka ubić z cukrem i cukrem na puszystą masę. Dodać twaróg (dwukrotnie zmielony) i wsypać budyń.
ubić na sztywno białka ze szczyptą soli, dodać do masy serowej. wymieszać. Śliwki ułożyć na cieście, zalać masą serową. Piec około 1 godzinę w tmp. 180 stopni.
Białą czekoladę rozpuścić na parze. Letnią dodać do ubitej na sztywno kremówki. Wyłoyć na upieczone i wysudzone ciasto. Udekorowć strkwaną mleczną czeladą. sacznego